Go to top

veelgestelde vragen containerverhuur


Moet ik een vergunning aanvragen als ik een container wil huren?
We kunnen u helaas geen eenduidig antwoord geven, het beleid verschilt per gemeente.            
In Wassenaar is de situatie als volgt: wanneer het gebruik van de openbare grond binnen 15 m2 valt of smaller is dan 2,5 meter (onze containers vallen binnen deze afmetingen), dan volstaat een melding aan de Gemeente. Dit kan door middel van het invullen van een digitaal formulier. Daarnaast bent u precario verschuldigd aan de gemeente. In 2018 is dat in Wassenaar € 1,33 per m2 per dag of € 26,90 per m2 per maand.

Kan de container direct voor mijn huis/oprit geplaatst worden?
Dat hangt volledig af van de ruimte die beschikbaar is. De chauffeur heeft tenminste de lengte van circa 1,5 parkeerplaats nodig voor het plaatsen en weghalen van de container. De container zelf neemt circa 1 parkeerplaats in beslag.

Moet ik thuis zijn wanneer de container geplaatst wordt?

De chauffeur plaatst de container (zo dicht mogelijk) op de afgesproken plek. Indien u zeker wilt zijn van de juiste plek, raden we u aan thuis te zijn wanneer de container wordt bezorgd.

Kan ik aangeven op welk tijdstip ik de container geplaatst wil hebben?

U kunt aangeven of u de container ’s morgens (voor 12.30 uur) of ’s middags (na 13.00 uur) geplaatst wilt hebben. Het exacte tijdstip is vanwege logistieke redenen niet aan te geven.

Wat mag ik wel en niet in de container doen?

Kijk in ons schema!

Mag het afval boven de container uitsteken?

De containers mogen tot maximaal 30 cm boven de containerrand gevuld worden. Dit is noodzakelijk om de containers veilig te kunnen vervoeren. Wanneer de container te vol is, kan deze niet meegenomen worden door de chauffeur. De extra voorrijkosten zijn dan voor uw rekening.

Hoe lang mag de container blijven staan?

De containerprijs is inclusief maximaal 2 weken huur. Natuurlijk kunnen wij de container eerder weghalen indien u dat wenst.

Wie is er verantwoordelijk in het geval van schade aan de container of diefstal?

Zodra wij de container geplaatst hebben, bent u als huurder verantwoordelijk.